Takki muodostuu isosta isoäidinneliöstä, joka taitetaan kahtia ja ommellaan sivut yhteen siten, että jätetään aukot kädentieksi. Saumat jää siis eteen vaakatasoon suurinpiirtein vatsan kohdalle. Omassa takissani isoäidinneliö on 96 cm leveä. Neliön koko määrittelee sen, minkä kokoinen ja pituinen takista tulee. Tuo 96 cm riittää minulla peittämään takapuolen. Tein isoäidinneliön siten, että kolmen pylvään jälkeen tuli vain yksi ketjusilmukka ennen seuraavia kolmea pylvästä. Kulmiin tuli 3 ketjusilmukkaa pylväsryhmien väliin. Takin reunat huolittelin kahdella kierroksella kiinteitä silmukoita.
1.krs: kiinteäsilmukka (ks) jokaiseen pylvääseen (p) ja ketjusilmukkaan (kjs)
2.krs: ks jokaiseen ks:aan
3.krs: joka 5.silmukka väliin, muuten ks jokaiseen ks:aan
4.-9.krs: ks jokaiseen ks:aan
10.krs: jätä yksi silmukka väliin, muuten ks jokaiseen ks:aan
11.-14.krs: ks jokaiseen ks:aan
15.krs: jätä yksi silmukka väliin, muuten ks jokaiseen ks:aan
16.-25.krs: ks jokaiseen ks:aan
Hihan ohje on vain yksi esimerkki siitä, miten hihan voi tehdä. Kavennukset kannattaa tehdä sen mukaan miten iso neliö on. Ja varmaan nuo yhden silmukan kavennukset on vähän turhia, tuli vaan tehtyä. Hihoista voi myös helposti tehdä sen mittaiset kuin itse haluaa.
Tästä takista saattaa tulla yksi lempparitakeista. Ja todennäköisesti näitä tulee tehtyä lisää, on sen verran helppo malli tehdä ja miellyttävä pitää päällä.