Joulun odotuksen huumassa olen askarrellut kolme joulukalenteria.
Ensimmäinen kalenteri valmistui isälle isänpäivälahjaksi.
Idea raaputusarpakalenteriin tuli Facebookin Askartelu- ja sisustusideoita -ryhmästä. Tämän kalenterin kanssa kannattaa olla siinä mielessä varovainen, ettei anna tällaista henkilölle, jolla on taipumusta rahapeliriippuvuuteen. Raaputusarpakalenteria ei myöskään pidä tehdä alle 18-vuotiaille, sillä rahapelit on alaikäisiltä kielletty. Tämä sopii siis aikuiselle joulunodotukseen.
Minulla on kaksivuotias kummityttö, jolle halusin tehdä joulukalenterin. Tämä ihana pikkutyyppi ei ehkä vielä ihan hirveästi joulusta ymmärrä, mutta kummitädin sormet syyhysivät kalenterin tekemiseen. Tämän vuoden kalenteri on aika simppeli niin sisällöltään kuin ulkoasultaan, katsotaan mitä tuotekehittely tuo ensi vuonna tullessaan. Ruskeat pussit, naru, numerotarrat ja tonttupyykkipojat löytyi Tigerista, raidalliset ja punaiset pussit tarttui matkaan Suomalaisesta kirjakaupasta. Kalenteri koostuu pienistä pusseista jotka on sidottu henkariin. Pusseissa on sisällä kaikkea pientä, kuten leluja ja koristeita. Joissakin luukuissa on jotain syötävää tai juotavaa, joista kyseinen pikkutyyppi tykkää.
Kolmas kalenteri meni äidilleni ja se askarreltiin miehen kanssa yhdessä. Mies halusi tehdä anopilleen teejoulukalenterin. Kaupasta löytyi Nordqvistin Seikkailu teelajitelma, jossa on 20 erilaista teemakua. Idea teepussien pakkaamiseen tuli niinikään mieheltä. Seuraavaksi kuvasarja teejoulukalenterin vaiheista.
Kaikki kolme joulukalenteria on helppo toteuttaa. Ja teejoulukalenterin voi askarrella vaikka lasten kanssa. Näiden parissa on ollut kiva puuhastella ja herätellä joulufiilistä.