sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Isoäidinneliötakki nro 2 ja 3

Nyt vaatekaapistani löytyy isoäidinneliötakit kolmessa eri värissä. Aiemmin valmistui harmaansävyinen ja tänä viikonloppuna sain viimeisteltyä sinisävyisen ja mustan takin. Tuosta aiemmasta harmaasta takista täytyy mainita, että takki on muuten täydellinen, mutta se on alkanut haista todella pahalle. En tiedä johtuuko haju langasta vai siitä, että olen käyttänyt takkia paikassa, jossa on sisäilmaongelmaa. Muut vaatteet ei kuitenkaan haise, joten luulen hajun johtuvan langasta. Pesin takin kertaalleen käsin ja hetkeksi tuoksu hieman raikastui, mutta nyt taas haisee.
 
 
Sinisävyisen takin tein Dropsin Big Delight langasta koon 5 koukulla. Oli kivaa lankaa virkata, mutta langan laatu vaihteli kerän sisällä sekä kerien välillä. Tässä työssä langan vahvuuden vaihtuvuus ei ainakaan minua haittaa.
 
 
 
 

 
 
Musta takki on paranneltu versio ensimmäisestä tekemästäni isoäidinneliötakista. Ensimmäinen versio oli liian pieni, sillä halusin päästä kokeilemaan, miten palasta tulee takki, enkä malttanut tehdä tarpeeksi isoa neliötä. Takki pyöri pitkään kaapissa, kunnes viime viikolla päätin purkaa sen ja jatkaa neliötä isommaksi. Vieläkin olisi saanut olla isompi, mutta menettelee tällaisenakin. Lankana Novitan 7 veljestä ja koukku kokoa 4. Jos nyt tekisin takin 7 veljestä langasta, käyttäisin koon 5 koukkua. Luulisin, että takista tulisi näin hieman ilmavampi ja muotoutuisi paremmin.
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti