lauantai 15. lokakuuta 2016

Soodataikinakokeiluja

Facebookin askartelu ja sisustusryhmässä on yksi jos toinenkin jäsen esitellyt soodataikinasta tehtyjä koristeita. Pitihän sitä minunkin päästä kokeilemaan :)


Ohje löytyi Yhteishyvän ruususuu ja huvikumpu -blogista. Tein taikinan ohjeen mukaan, mutta taikinasta tuli helposti murenevaa. Myöhemmin googlettelin lisää soodataikinasta ja jossain luki, että taikinamassasta ei pitäisi tehdä liian jämäkkää, jotta se ei murenisi. Oma massani oli aika jäykkää, joten siitä varmaan löytyi syy murenemiseen. Onnistuin kuitenkin jotenkin kaulimaan taikinaa ja sain muutamia koristeita tehtyä. Taikinaan voi painaa mieleisiään kuvioita oman mielikuvituksen mukaan. Minä kokeilin pitsiliinaa, kanervan varpua ja tussin korkkia. Muotteina käytin piparimuotteja. Puikolla tein reiät ripustusnarua varten.


Ohjeen mukaan koristeet kovettuu vuorokaudessa tai sitten ne voi laittaa uuniin 75 asteeseen tunniksi. En tietenkään jaksanut odottaa vuorokautta, joten lykkäsin koristeet uuniin.



Tällaisia niistä sitten tuli.
(Osassa kuvista koristeet näyttää keltaisilta, mutta se johtuu siitä, että kuvat on otettu illalla. Koristeiden väri ei siis muutu uunissa.)



Monet ovat tehneet taikinasta joulukoristeita ja niitä minullakin oli aikomus tehdä. Osa koristeita jääkin odottamaan joulua, esimerkiksi nämä sydämet. Sydämiin painoin kukkakuvion tussin korkilla. Tuo kuvio on minusta aivan ihana!



Muumipeikkoon tulee vielä ripustusnaru ja se luultavasti lähtee ilahduttamaan sukuun juuri syntynyttä pientä pojua.


Koristeita tehdessä muotoutui ajatus Halloween aiheisesta koristelusta. Kaupasta löytyi aiheeseen sopivia tarroja ja kärpäsiä. Hämähäkkejäkin olisin halunnut laittaa, mutta ei löytynyt sopivan kokoisia. Tarrat ja kärpäset liimasin kiinni kuumaliimalla. Ei muuten kannata tehdä niin. Aika heiveröisesti pysyvät kiinni. En tiedä onko tähän tarkoitukseen ollenkaan sopivaa liimaa. Varmaan kaikista paras tapa koristella on piirtää tai maalata näihin haluamansa kuviot.






Kivaa askartelua ja eiköhän tätä tule tehtyä toistekin. Ja tätä voi varmasti kokeille myös lasten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti