lauantai 3. joulukuuta 2016

Junasukat

Sukkia on tullut paljon tehtyä, mutta vasta tänä syksynä kokeilin ensimmäistä kertaa junasukkien tekemistä.


Nämä sukat olikin tosi mukava neuloa, ohje oli helppo, mutta mukavasti vaihtelua tavallisiin sukkiin verrattuna. Ohje ja tarina junasukkien synnystä löytyy esimerkiksi täältä Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilta. Sukat on olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi laittaa ne tänne blogiin.

Ensimmäiseksi tein sukat Novitan Veera langasta koon 3 puikoilla. Lankaa meni hieman yli yksi kerä. Silmukoita oli 32.  



Toiset sukat tein Machun 100% alpakkalangasta, jota meni niinikään vähän reilu yksi kerä. Puikot oli kokoa 2 ja silmukoita 40. Sukat ovat vaaleansiniset, kuvissa näyttävät harmailta ja näköjään ihan erivärisiltä yhdessä toisten sukkien kanssa kuvattuna.



Sukat olivat sikäli hauska kokeilu, että näissä näkee, miten langan ja puikkojen paksuus vaikuttavat sukan kokoon. Veerasta tehdyissä sukissa on kahdeksan silmukkaa vähemmän, mutta ovat silti huomattavasti isommat, kuin ohuemmasta alpakkalangasta neulotut sukat.



Molempien parien kohdalla kävi niin, että lanka loppui loppusuoralla. Onneksi nettikaupoista löytyi molempia lankoja lisää ja samalla sai tietysti täydentää lankavarastoja muillakin langoilla :)


1 kommentti: