sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Turbaanipiposta kauluriksi - kun visio ja lopputulos eivät kohtaa


Joskus vuosi sitten viime keväänä löysin ihanan turbaanipipon ohjeen New life by Jenni -blogista. Turbaanipipo oli pakko saada! Tuumasta toimeen eli lanka ja virkkuukoukku käteen. Suorakaitaleen virkkaaminen oli lastenleikkiä ja innostus senkun kasvoi. Sitten oli edessä turbaanin kursiminen kasaan. Pyörittelin ja kääntelin kaitaletta pääni ympärillä ja yritin hakaneulojen avulla kursia kasaan edes jonkinlaista turbaanin mallia. Ei onnistunut. Ei sitten millään. Sitkeistä yrityksistä huolimatta en saanut itselleni turbaanipipoa. Meni hermot ja kaitale jäi odottamaan purkua tai uutta ideaa. Uusi idea löytyikin Facebookin virkkaus -ryhmistä, joissa talven mittaan on esitelty virkattuja kaulureita. Turbaanipiposta tulikin lopulta kauluri.

Langan merkkiä en enää muista, mutta jotain merinovillaa se on. Tuntuu pehmeältä kaulaa vasten, eikä kutita, mutta mallin käytännöllisyydestä en ihan ole vakuuttunut.

Virkattu pinta on lähikuvassa ihanan näköistä, eikös olekin?


Napit on kirpparilta. Halusin tähän yksinkertaiset napit, mutta erilaisilla napeilla saa muutettua kaulurin ilmettä.


Alkuperäinen visio ja lopputulos eivät siis tässä työssä kohdanneet, aina ei voi onnistua :) Saapa nähdä, tuleeko kauluri oikeasti käyttöön, vai kokeeko tämäkin purkutuomion. Olkoon kauluri ainakin niin kauan, kunnes langalle löytyy uusi idea.


1 kommentti:

  1. Thanks for sharing this amazing and informative post. keep sharing with us.

    VastaaPoista