sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ananashuivin esittelyä ja värjäysvinkkien kyselyä


Viime kesänä Facebookin virkkausryhmissä moni esitteli tekemiään Ananashuiveja (ohje löytyy Kotivinkin nettisivuilta.) Huivit oli niin kivan näköisiä, että minäkin halusin itselleni sellaisen. Ja kuten lankakuvasta näkyy, huivi on aloitettu viime kesänä..


Pitkissä kantimissa on ollut tämänkin työn valmistuminen. Työ viivästyi osin siksi, että lanka loppui kesken ja jouduin tilaamaan sitä lisää. Kävikin niin, että uudet langat olivat eri erää ja tietenkin hieman eri sävyisiä. Tai ei oikeastaan hieman eri sävyisiä, vaan minusta melkein kokonaan eri värisiä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.


Huivi jäi muhimaan keskeneräisten laatikkoon pitkäksi aikaa, kun en tiennyt jatkanko eri värillä vai puranko koko tekeleen. Joulun jälkeen päätin tehdä huivin valmiiksi eri sävyisestä langasta huolimatta. Ajattelin, että tässä voisi nyt olla tilaisuus kokeilla ensimmäistä kertaa valmiin tuotteen värjäämistä.

Huivi painaa 600g, eli siihen meni 12 kerää lankaa. Koukku oli kokoa 5.




Huivi oli hirvittävän vaikea kuvata ja kylmäkin oli!

Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä valmiin työn värjäämisestä. Jostain luin, että valmista työtä ei kannata värjätä, sillä väri ei pääse silmukoiden tiukkoihin väleihin, mutta joku taas oli sitä mieltä, että valmiin virkatun tai neulotun työn voi värjätä kuten vaatteet.. Asiahan ei varmaan selviä muuten kuin kokeilemalla, mutta koska en ole aiemmin värjännyt mitään, niin kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti