lauantai 11. marraskuuta 2017

Vauvalahjoja


Minusta tuli hiljattain kolminkertainen täti, joten pääsin neulomaan vauvajuttuja. Tällä kertaa suvun uusin tulokas sai perinteiset junasukat ja toukkapussin. Lisäksi tein ensimmäistä kertaa vaippakakun.

Junasukkien ohje löytyy mm. Taitoep:n sivuilta. Junasukkiin käytin Machun 100% alpakkalankaa. Samasta langasta olen neulonut junasukkia aiemminkin. Näistä löytyy juttua täältä ja täältä.


Neuloin junasukkia koulutusmatkalla ja ihan hätkähdin, kun laitoin sukat koulutuksesta saadun vihkosen viereen. Hurja kontrasti koulutuksen aiheen ja keskeneräisen kutileen välillä. Tuntui todella ristiriitaiselta neuloa hempeän vaaleanpunaisia vauvan sukkia ja samalla oppia lisää ihmiskaupan uhrien auttamisesta.


Toukkapussin ohje löytyy esim. Kotiliedestä tai Poppelinneulepaja -blogista. Googlettamalla löytyy useita ohjeita. Neulomaani toukkapussiin sovelsin useampaa ohjetta ja matkan varrella muokkasin pussia oman mieleni mukaan. Lankana käytin Novitan Baby woolia (100% merinovillaa), joka oli mukavan jämäkkää neulottavaa.


Pelkäsin, että vauva ei mahdu toukkapussin aukosta sisään, joten jätin hupun reunaa vähän auki. Neulos venyy hyvin, joten uskoisin vauvan siitä mahtuvan. Ja kun näin miten pikkuinen vauva on, niin varmistuin siitä, että kyllä tuosta aukosta mahtuu sisään :)


Koristeeksi virkkasin kukkia junasukista yli jääneestä langanjämästä.


Vaippakakkuun löytyy niin ikään useita ohjeita, itse hain vinkkiä k-ruoka -sivustolta.  Kakkuun tuli vaippojen lisäksi harsoja ja kosteuspyyhkeitä sekä isälle ja äidille suklaapatukoita. Vaippakakku herätti hämmennystä eräässä keskustelussa, sillä minun luultiin tehneen syötävä vaippakakku ja huolta aiheutti sen säilyvyys siihen saakka, kunnes pääsemme katsomaan vauvaa.. Vaippakakun ainekset on siis oikeita vaippoja, joten sen säilyvyydestä ei tarvitse olla huolissaan :)



P.S. Vauva oli ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti