sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kädentaitomessut Tampereella

Kävin eilen äitini kanssa ensimmäistä kertaa Tampereen kädentaitomessuilla. Aluksi tunnelmaa latisti se, että vapaita parkkipaikkoja ei enää klo 11 jälkeen ollut messuhallin alueella ja puoli tuntia madeltiin autojonossa. Lopulta vietiin auto läheisen Citymarketin pihaan. Kahden ensimmäisen päivän aikana olikin ollut 31 800 kävijää (Suomen Kädentaidot), joten ei ihme, että parkkitila ei riittänyt. Seuraavalla kerralla on vissiin lähdettävä vieläkin aikaisemmin liikkeelle.

Kun viimein päästiin messuhallille, niin neljä ja puoli tuntia kierreltiin ja ihasteltiin ihmisten luovuutta ja kädentaitoja. Ostoksia tehtiin maltillisesti, kuvassa minun ostokseni. Novitan osastolla oli hyviä messutarjouksia sellaisista langoista, joita tarvitsen suunnitteilla oleviin töihin, joten tarjoukset oli hyödynnettävä. Angry birds -amigurumipakkaus tuli kaupan päälle, muuten olisi kyllä jäänyt hyllyyn :)



Napit tulevat erään hurmaavan pikkumiehen villatakkiin, esittelen takin myöhemmin kunhan saan napit paikoilleen. Harmikseni en enää muista kenen pisteestä napit löytyi, kuitinkin ehdin jo hukata. Tuli muuten hyvä fiilis, kun nappien myyjä tosiaan antoi kuitin ilman, että sitä olisin pyytänyt.


Näistä tikuista pitäisi tulla himmeli. Äiti jo lupautui tarvittaessa auttamaan kasaamisessa, taitaa epäillä mun taitoja (tai hermoja) perinnekäsitöiden tekemisessä.. Olkihimmeleitä olen joskus lapsena kokeillut tehdä, mutta hirveästi en niiden tekemisestä enää muista. Kivaa kokeilla vähän modernimman himmelin tekoa.

 


Tämä ensimmäinen kerta näillä messuilla taisi mennä lähinnä kaikkea ihmetellessä ja ihastellessa. Kamera oli laukussa, ehkä seuraavalla kerralla uskallan kaivaa sen esiin ja ottaa vähän kuviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti