sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kirjoneulepaita

Facebookin neulontaryhmässä on syksyn mittaan yksi jos toinenkin esitellyt ihania kirjoneulepaitoja tai -takkeja. Niistä inspiroituneena päätin minäkin kokeilla. Tämän neulepaidan ohje löytyi Novitan syksy 2015 lehdestä (malli 12). Lankana käytin Novitan Nallea ja puikot oli kokoa 3.


Tein paidan L koon ohjeiden mukaan ja siitä tulikin hieman liian leveä, mutta on siitä huolimatta käyttökelpoinen. Tätä ennen olen tehnyt pari villapaitaa, mutta nyt tein ensimmäistä kertaa suljettuna neuleena ja sehän olikin helppoa ja mukavaa. Etukäteen jännitin kaarrokkeen tekemisen osalta sekä kuviota että hihojen yhdistämistä. Molemmat meni kuitenkin hienosti. Kirjoneuletta olen joskus kokeillut pieniin töihin, mutta langat meni koko ajan liian kireälle ja tuloksena oli ryppyinen pinta. Kirjoneuleiden tekeminen onkin jäänyt noihin kokeiluihin. Tällä kertaa kuvio kuitenkin onnistui, sillä osasin kuljettaa lankoja mukana siten, ettei tullut kireyttä. Jossain vaiheessa keskittyminen herpaantui, sillä huomasin jättäneeni kuviosta kaksi kierrosta väliin :) Onneksi kyseiset kierrokset eivät olleet kokonaisuuden kannalta merkittäviä, joten ei tullut vahinkoa. Purkamaan en alkanut!



 

Paidasta tuli oikein onnistunut. Ajattelin tehdä samalla mallilla tunikan, mutta voi olla että se projekti jää ensi syksyyn.

2 kommenttia: