sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Virkatut tunikat

Olen aina ollut sellainen virkkaaja ja neuloja, joka tarvitsee ohjeen kaikkeen tekemiseen ja joka noudattaa ohjetta orjallisesti. Jos en ole ohjetta ymmärtänyt, on työ jäänyt kesken tai kokonaan aloittamatta. Koska ohjettahan ei missään nimessä voi soveltaa. Onneksi olen pikkuhiljaa oppimassa tästä ajattelumallista pois. Tähän asti tekemäni työt eivät ole menneet pilalle jos kavennukset tai lisäykset on tehty vähän eri kohdassa kuin ohje opasti. Edelleen toki tarvitsen ohjeen, mutta en ole niin tarkka sen orjallisesta noudattamisesta. Ajattelumallin muutoksessa on auttanut sekä omien taitojen lisääntyminen että käsityöblogien seuraaminen. Yksi innoittajani on ollut Omakoppa-blogi, jonka ohjeilla olen tämän postauksen tunikat tehnyt. Tunikan ohjeessa ei ollut silmukkamääriä eikä kerrottu kuinka monen kierroksen jälkeen jotain tapahtuu. Oli ihan mahtavaa alkaa kokeilemaan tunikan tekoa juuri omien mittojen mukaan! Enkä tainnut kovin montaa kertaa joutua purkamaan.




Alkuperäisessä ohjeessa tunikaan on tehty hihat, mutta koska tein tunikat kesällä, tuntui sopivalta jättää hihat tekemättä. Tunikoiden valmistumisen aikoihin oma blogi oli vasta haaveissa, joten eipä tullut kirjattua ylös langankulutusta. Koukku oli muistaakseni molemmissa kokoa 5, eli hieman isompi kuin lankojen suosituksissa. Isolla koukulla ja pelkkiä pylväitä tekemällä tulee nopeasti valmista.




Tämä keltaisen sävyinen tunika on tehty Novitan Nallesta. Lankaa ostaessani olin suunnitellut tekeväni siitä vauvan peiton, mutta vaatteeksihan se päätyikin. Aika hempeän sävyinen, mutta tykkään kovasti. Tätä tehdessä olin tehnyt virheen, jonka huomasin vasta loppusuoralla, enkä viitsinyt purkaa. Etukappaleessa olin hypännyt yhden silmukan yli ja näin ollen kuvion toinen puoli on yhden silmukan kapeampi. Ei kuitenkaan näytä haittaavan.


Toisen tunikan värimaailma on enemmän minun mieleeni. Lanka on Novitan Puro Batikia, jota olenkin hamstrannut varastoon odottamaan uusia ideoita. Tämä tunika ei istu niin hyvin kuin keltaisen sävyinen, sillä helmaan tulee ärsyttävä kuhmu, enkä tiedä mistä se johtuu. Ehkä jos helma olisi vielä pidempi, ei tuo kuhmu tulisi niin näkyvästi esille.


Mikäli tunikan tekeminen alkoi kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa Omakoppa-blogin ohjeet ja lähde rohkeasti kokeilemaan omien mittojen mukaan. Ei ole vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti