torstai 31. joulukuuta 2015

Katsaus vuoteen 2015

Blogini on ollut toiminnassa vasta parisen kuukautta, mutta käsitöitä on tullut tehtyä koko vuoden ajan. Olen kerännyt kutomieni lankakerien vyötteet laatikkoon, jotta vuoden lopussa voisin laskea kuinka paljon lankaa on tänä vuonna kulunut. Nyt on tilinteon hetki. Lankaa on tänä vuonna kulunut noin 9750g. Huh! Onhan sitä muutama langankierto tullut tehtyä. Eniten näyttää menneen Hanko ja Miami -lankoja. Hangosta tein alkuvuodesta peiton ja pari nallea. Miami -lankaa on mennyt mm. mekkoon, hameeseen ja vauvan peittoon.



Käsitöiden tekeminen on minulle paitsi hauskaa ajanvietettä, myös keino purkaa stressiä. Keväällä tein gradua ja käsityöt toivat helpotusta graduahdistukseen. Valmistuin kesällä ja jo tätä ennen olin saanut uuden työpaikan. Myöhemmin syksyllä vaihdoin toiseen työhön. Uusiin työpaikkoihin, työkavereihin ja toimintatapoihin sopeutuminen vaatii oman aikansa ja vie voimia. Käsityöt ovat auttaneet jaksamaan näissäkin muutoksissa.

Olen opiskellut vuosia ja käynyt siinä samalla enemmän tai vähemmän töissä. Jossain vaiheessa tänä syksynä tajusin, miten mahtavaa onkaan, kun töiden jälkeen saa rauhassa tehdä käsitöitä ilman takaraivossa jyskyttävää ahdistusta kesken olevista oppimistehtävistä tai gradusta.


Ihanaa uutta vuotta 2016 kaikille!

2 kommenttia:

  1. Huh mikä määrä lankaa! Mutta olet sinä ollut ahkerakin! Juhanin villa vaatteet tulee ainakin olemaan loppuun kulutettuja, aivan ihania ja ennen kaikkea käytännöllisiä, ne kyllä jää säästöön, hänen "vauvalaatikkoon" =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vähän hämmästyin itsekin tuota lankamäärää. Mutta viime vuonna tulikin paljon tehtyä kaikenlaista ja kyllähän niistä vähitellen kertyy iso määrä.

      Kiva, että vaatteille on käyttöä :)

      Poista