torstai 31. joulukuuta 2015

Pikkumiehen neuletakki

Tämä takki sai alkunsa, kun halusin kokeilla neuletakin tekoa osina ja halusin nopeasti valmista. Tuloksena pienen miehen neuletakki. Pienten lasten vaatteita on kiva tehdä, kun tulee niin nopeasti valmista. Tosin hankalaa niissä on koon arvioiminen. Tämäkin takki taitaa vielä olla liian iso tänä talvena käytettäväksi, mutta ensi talvena saattaa olla jo liian pieni.

 
 Takki on tehty Novitan talvi 2013 -lehdessä olleella ohjeella (malli 73). Sovelsin sen verran, että jätin pois alkuperäisessä mallissa olleen kauluksen ja tampin. En muuten ollut koskaan aikaisemmin kuullut sanaa tamppi. Se on läpyskä, joka kuuluisi takin taakse kaarrokkeen alapuolelle. Virkkasin tampin ja yritin laittaa paikalleen, mutta en oikein ymmärtänyt sen tarkoitusta, joten jätin kokonaan pois.
 
 
Takin osien yhdistäminen kävi helposti, sillä hihat, takakpl ja etukpl:t vietiin pyöröpuikoille ja tehtiin kaarroke. Lopuksi ommeltiin kaikkien kappaleiden saumat kiinni. Takki oli jonkun aikaa valmiina ilman nappeja. Sopivat napit löytyi Tampereen käsityömessuilta.


Lankana Novitan 7 veljestä, puikot kokoa 4. Värit valikoitui aiemmin tehtyjen monsteripöksyjen mukaan. Pöksyt kuvattu puhelimella, joten laatu on huono ja värit vähän vääristyneitä.

 
Takki meni yksivuotiaalle pojalle, jonka perhe liikkuu paljon luonnossa.

1 kommentti: