perjantai 15. tammikuuta 2016

Hame

Ostin Tampereen käsityömessuilta harmaata sukkalankaa. Tarkoitukseni oli tehdä niistä virkattu tunika, mutta joulun tienoilla iski inspiraatio kokeilla hameen neulomista. Ohje löytyi Novitan syksy 2012 lehdestä (malli 4). Alkuperäisen mallin ideana oli aaltoilevat raidat, mutta halusin kokeilla mallia yksivärisenä.


Neuloin hameen pyörönä koon 4 ja 80cm pyöröpuikoilla.
 

 Hame oli nopea tehdä ja mallikuvio helppo. Ja lopputulos hyvä.

 
Siksipä harmittaakin ihan vietävästi, että hameen vyötärö epäonnistui täysin. Tein reiät nyörille tai kuminauhalle liian harvaan. Ja reikien jälkeen olisi pitänyt jatkaa vyötäröä vielä pidemmäksi kuin kolme kierrosta, jotka nyt tein. Tällaisenaan vyötärö näyttää rumalta ja jää kupruille, kun kiristää nyöriä.



Mutta en aio enää purkaa! Otan tästä opikseni ja toivottavasti seuraavalla kerralla en tee samoja virheitä. Nyt ratkaisin ongelman niin, että pujotin kapean nyörin viimeisiin langankiertokohtiin ennen vyötärölle tehtyä joustinneuletta. Vyötärölle tehdyt reiät on siis turhia, mutta ne peittyy paidan helman alle.


Hame kuvattiin vuoden 2016 ensimmäisenä päivänä. Kuvat on otettu tuulessa ja pienessä lumisateessa, valkoiset raidat yllä olevassa kuvassa johtuu lumisateesta.
 

4 kommenttia: