perjantai 22. tammikuuta 2016

Tähtiponcho

Anttilassa oli tarjouksessa Naava lankaa. Arvatkaa hamstrasinko sitä ilman minkäänlaista suunnitelmaa mitä niistä voisi tehdä? No kuusi kerää lähti mukaan (kaikki mitä sillä hetkellä laarista löytyi).. Langat ei kuitenkaan montaa iltaa pussissa pyörineet. Keksin kokeilla aiemmin esittelemääni tähtikuviomallia ponchoon.

  
Ja hyvin toimi! Inspiraatio iski yhtenä perjantai-iltana ja lauantaina tulikin valmista. Tähän ponchoon meni lähestulkoon kaikki kuusi kerää. Poncho koostuu 22 palasta, jotka virkkasin koon 6 koukulla.

 
Yhdistin palat samalla periaatteella kuin virkatussa liinassa.



  Kaula-aukon kohta muodostui siten, että jätin ikään kuin yhden palan tekemättä siihen kohtaan. Tehdessä näytti siltä, että kaula-aukko olisi sellaisenaan sopiva, mutta päälle kokeillessa aukko venyikin niin paljon, että putosi vartaloa pitkin alas. Hups.
 

Virkkasin kaula-aukkoon kiinteitä silmukoita neljä kierrosta ja nyt pysyi päällä, mutta tuntui edelleen vähän löysältä. Tein kolme kierrosta lisää ja nyt tuntui jo paremmalta. Koska lankaa oli jäljellä, virkkasin kaksi kierrosta lisää. Kiinteitä silmukoita on siis 9 kierrosta, mutta 7 kierrostakin olisi riittänyt. Kavensin kaulusta sattumanvaraisesti, alussa joka kierroksella ja välillä 2 silmukkaa kerralla, välillä yksi silmukka. En selvästikään tiennyt mitä tein, menin fiiliksen mukaan. Kavennukset tein palojen yhdistämiskohdissa, yhteensä kuudessa kohdassa. Viisi viimeistä kierrosta tein niin, että kavensin joka toinen kierros ja yhden silmukan kerrallaan. Niin olisi ehkä kannattanut tehdä alusta asti.


Ponchon reunoille tein yhden kierroksen kiinteitä silmukoita, jotta pysyisi paremmin muodossaan ja olisi napakampi.


Tässä vaiheessa olin jokseenkin tyytyväinen lopputulokseen, mutta jotain siitä puuttui. En ollut ajatellut tehdä hapsuja, mutta päätin kokeilla niitä ja täytyy sanoa, että tämän malliseen ponchoon kuuluu hapsut!

 
 
Nyt olen täysin tyytyväinen lopputulokseen. Tästä(kin) saattaa tulla lemppariasuste :)
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti