sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kauluri

Kovien pakkasten innoittama ajattelin kokeilla villakaulurin tekemistä.
 
 
Lankavarastostani löytyi kaksi kerää Lang yarnsin Merino 120 lankaa ja Koukuttamon sivuilta löytyi helppo ohje lappukauluriin. 
 
 
Ohjeessa tehdään ensin etu- ja takalaput, jotka sitten yhdistetään ja jatketaan kaulusosa. Minusta tuntui helpommalta tehdä ensin kaulusosa ja sen jälkeen jakaa silmukat etu- ja takalappuja varten ja näin teinkin. Alkuperäisessä ohjeessa tehdään reunoihin helmineuletta, minä tein ainaoikein neuletta puikon kolmella ensimmäisellä ja viimeisellä silmukalla. 
 
 
 Jostain syystä kauluri jää hieman kuprulle edessä ja takana, en tiedä miksi. Ehkä kaulusosa on liian korkea? Mutta eipä kai tuo käytössä haittaa kun on takin alla piilossa.
 
 
Lanka oli pehmeää ja ihan kivaa neulottavaa. Olen aika kokematon merinolankojen käyttäjä, ehkä siitä syystä lanka tuntui hieman liian liukkaalta neulottaessa. Kauluri tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, eikä kutittanut yhtään, kun äsken kävin pikaisesti ulkona putsaamassa auton lumesta. Luultavasti tulen käyttämään kauluria pakkasessa lenkkeillessä.

1 kommentti: