maanantai 13. kesäkuuta 2016

Paperinarupalloja

Aiemmin olen esitellyt paperinarusta neulomiani pöytäliinoja. Tällä kertaa paperinaru muotoutui palloiksi.


Olen ihastellut kaupoissa paperinarusta tehtyjä sisustuspalloja, mutta en ole niitä koskaan ostanut. Nyt päätin kokeilla niiden tekemistä itse. Paperinarua on kantautunut kotiin pöytäliinainnostuksen myötä, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

Leikkelin summassa pätkiä paperinarusta ja liotin niitä hetken aikaa liima-vesi -seoksessa. Kannattaa käyttää liottamiseen aikaa, jotta seos imeytyy kunnolla  paperiin. Ja liiman laadulla on väliä; Erikeeperistä tuli jämäkämpiä palloja kuin Sajp-askarteluliimasta.





Tämän jälkeen aloin pyöritellä narua ilmapallon päälle. Ei muuten ollut mitenkään helppoa hommaa! Pallo ja naru eivät olleet yhteistyökykyisiä ja naru valahti vähän väliä pois pallon päältä. Askarteluhommat tein parvekkeella, sillä vesi-liima -seoksen kanssa työskentely oli hieman sotkuista. Pallot ripustin kuivumaan kuivaustelineelle. Seuraavassa kuvassa näkyy keskellä vihreä pallo, jossa testasin ihan tavallista kopiopaperia. Ei tullut hyvä pallo.




Tein nämä pallot kahdessa erässä. Ensimmäinen oli kokeiluerä, enkä ymmärtänyt käyttää kumihanskoja. Tämän seurauksena oli sormissa seuraavana aamuna karsea kutina ja iholle nousi pieniä rakkuloita. Olen taipuvainen saamaan käsi-ihottumaa milloin mistäkin, joten en ymmärrä, miten en tajunnut laittaa hanskoja käteen liimaseosta käsitellessäni. Noh, toisen palloerän kohdalla muistin käyttää hanskoja :) Hanskat kädessä pallojen työstäminen oli vielä vaikeampaa, mutta eipä kutittanut sormia seuraavana aamuna.

Minusta nämä pallot on kiva sisustuselementti. Sopivat hyvin vaikkapa metalliseen Aalto-vatiin..



tai Ikean lasikulhoon.


  Lasikulho palloineen löysi paikkansa viime joulun tienoilla esittelemieni virkattujen valopallojen vierestä.


Ja valopalloista inspiroituneena piti kokeilla josko valosarjan saisi pujoteltua myös paperinarupallon sisään.. No menihän se, mutta eipä tämä näytä niin hyvältä käytännössä, kuin mitä päässäni kuvittelin.. Tämä idea jääköön vielä hautumaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti