maanantai 27. kesäkuuta 2016

Keskikesän villatakki

Kun inspiraatio iskee, niin se ei vuodenaikaa ja lämpötilaa katso.


Viime viikolla valmistui virkattu villatakki Novitan Isoveli-langasta. Ajatus takkiin tuli telkkaria katsoessa ja kun sopivaa lankaakin löytyi, niin työ pääsi heti koukulle.


Lankaa takkiin meni n. 11 kerää. Tein takin koon 6 koukulla, joten valmista tuli suhteellisen nopealla tahdilla.



Tein takin ilman ohjetta, vinkkejä mm. hihoihin etsin Oma koppa Neliö -kirjasta. Takki on tehty kolmesta osasta; kaksi etukappaletta ja yksi iso takakappale. Kaikki kappaleet tein ylhäältä alas. Etukappaleissa on aloituksessa 30 silmukkaa ja kainalon alapuolella lisäsin viisi silmukkaa. Takakappaleessa on aloituksessa 60 silmukkaa ja hihojen kohdalla molempiin reunoihin 5 silmukan lisäykset. Näillä silmukkamäärillä takista tuli vähän reilun kokoinen.



 Hihojen tekemistä olen pelännyt ja se onkin yksi syy, miksi mm. terassitunikasta jäi hihat puuttumaan.. Villaliiville ei minulla ole käyttöä, joten nyt oli pakko kohdata pelkonsa ja tehdä hihat. Kuten alla olevan kuvan silmukkamerkeistä voi päätellä, niin otin aika tosissani hihojen tekemisen ja halusin varmistaa, että hihoista tulee yhtä pitkät ja lisäykset tapahtuu samoissa kohdissa. Hihat onnistui paremmin kuin osasin odottaa! Ja enää niiden tekeminen ei pelota :)


Viimeistelin takin virkkaamalla reunoihin kierroksen kiinteitä silmukoita. Tässä vaiheessa takin piti olla valmis, mutta jotenkin se näytti keskeneräiseltä. Kokeillessani takkia huomasin, että kädet etsi koko ajan taskuja, joten sellaiset piti tehdä. Taskut muodostui kiinteillä silmukoilla tehdyistä läpysköistä. Meinasin tehdä taskulaput pylväillä, mutta niistä olisi tullut varmaan vähän liian harvat. Kiinteillä silmukoilla tehdyt taskut on tiiviit ja erilainen pintakuvio tuo vähän elävyyttä takkiin.


Kuvia koneelle tuodessa huomasin, että minulla on vielä paljon opeteltavaa bloggaamisen suhteen. Takin tekovaiheesta tuli otettua vain kolme onnetonta kuvaa! Jotenkin sitä kai uppoutuu työn tekemiseen, että ei muista/viitsi pysähtyä ottamaan kuvia tekovaiheista.

Voi että miten tyytyväinen olen tähän takkiin! Se on hyvän värinen, hyvän mallinen ja riittävän pitkä. Tulee ehdottomasti aktiiviseen käyttöön.

5 kommenttia: