maanantai 18. heinäkuuta 2016

Neulefestarit 2016

Osallistuin monen muun neulojan ja virkkaajan tapaan Jyväskylän neulefestareille, jotka järjestettiin 15.-17.7. Toivolan vanhan pihan läheisyydessä.


Perjantaina lähdin aamupäivästä haistelemaan festareiden tunnelmaa. Suuntasin kulkuni ensin Jyväskylän keskustaan, jonne neulekulkue olikin jo saapunut.


Stephen Westin haastattelun kuunneltuani jatkoin matkaa Toivolan vanhalle pihalle ja lankakauppa Titityyhyn. Tarkoituksena oli ostaa langat lauantain kurssille.


Kyseiset langat löytyi helposti ja mukaan tarttui myös ihanan väristä sukkalankaa. Ja koska illalla olin menossa Rachel Coopeyn The Perfect Sock -kurssille, piti pyöräillä pikaisesti kotiin kerimään vyyhti kerälle.



Illalla tosiaan osallistuin sukkakurssille. Kurssilta tuli jonkin verran uutta ja hyödyllistä tietoa, mutta ehkä omat taitoni eivät vielä olleet sillä tasolla, että olisin saanut kurssista kaiken mahdollisen hyödyn. Kurssi oli englanniksi, mikä toi myös omat haasteensa, koska neulontasanastoni on kovin vajavainen. Mutta toisaalta nyt siihen tuli huomattava parannus :) Kokemukseni kurssista jäi vähän valjuksi, mutta se johtunee pelkästään siitä, että en ole riittävän kokenut sukan neuloja. Perussukat osaan tehdä ja nekin vain yhdellä tavalla. Kurssin sisältö vastasi hyvin kurssikuvausta ja uskon kokeneempien neulojien saaneen enemmän hyviä vinkkejä. Kurssilla aloittamani sukka sai kotona purkutuomion ja ihana lanka jää odottamaan uutta inspiraatiota..


Lauantaina oli vuorossa Tuulia Salmelan pitämä kuituoppiluento, mikä oli hurjan mielenkiintoinen. Luennolla tuli paljon minulle uutta asiaa ja saimme mukaamme pienen oppaan, johon tulen varmasti palaamaan useamman kerran oikeaa lankaa valitessa.


Kuituoppiluennon jälkeen suuntasin Mustaan Kynnykseen, jossa Molla Mills piti kurssin monivärisestä pylväsvirkkuusta. Olen virkannut paljon ja monenlaista, mutta en koskaan mitään, missä väri vaihtuisi kesken kierroksen ja lankoja kuljetetaan koko ajan mukana. Odotin kurssia innolla ja kurssi vastasi kaikkia odotuksiani. Monivärivirkkuu osoittautui lopulta kohtalaisen helpoksi, mutta siistin jäljen tekeminen vaatii minulta vielä harjoittelua. Kurssilla aloitettiin virkkaamaan valmiin ohjeen mukaista kuosia laukkuun tai pussukkaan.


Molla Mills kiersi kärsivällisesti pöydissä opastamassa ja minäkin sain hyviä vinkkejä mm. koukun koon valitsemiseen. Mollan kurssi oli lämminhenkinen, rento ja inspiroiva. Kotiin päästyäni piti päästä heti pläräämään Virkkuri kirjoja ja suunnittelemaan seuraavaa työtä. Ehkä pitäisi ensin malttaa tehdä loppuun kurssilla juuri aloitettu pussukka :)


Neulefestarit päättyi minun osalta Mollan kurssiin ja sepä olikin oikein mukava päätös. Lähdin kotiin hyvillä mielin ja toivoen, että festarit järjestettäisiin vielä uudestaan.



1 kommentti:

  1. Kuitukurssia on kehuttu muuallakin, se oli ilmeisen hyvä ja jos se tulee vastaan niin on pakko mennä.
    Molla Millsin oon tavannu kerran kirjaston Novellikoukussa ja hän on todella mukava ihminen.
    Festarit oli ihan mahtava tapahtuma, pitkältä tulleena olin siellä 2 päivää.

    VastaaPoista