sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Huovutetut tossut


Nämä tossut pääsivät puikoille kovien pakkasten innoittamana. Hyvä ja selkeä ohje löytyy Lankahelvetti blogista. Omat tossuni tein Novitan sukkalangasta ja Dropsin Eskimosta. Sukkalankaa meni 100g (puikot kokoa 4,5) ja Eskimon vaaleanpunaista 200g ja harmaata n. 40g (puikot kokoa 8).

Ennen huovutusta sukan pituus oli kantapäästä kärkeen 46cm.


 Olen huovuttanut ennenkin tossuja, mutta näiden kohdalla epäilin suuresti, että mikähän mahtaa olla lopputulos..


Punaista lankaa minulla oli neljä kerää, eikä ne riittäneet koko tossuun, siksi kärjet on tehty kärkikavennuksista alkaen harmaalla. Tein tossuihin vahvennetun kantapään ja kärkeen sädekavennukset. Tuota vahvennettua kantapäätä rupesin nyt jälkikäteen miettimään, että oli varmaan turhaa tehdä huovutettavaan tossuun. Varresta tein pidemmän ja tossuosa taisi jäädä kolme kierrosta lyhyemmäksi kuin alkuperäisessä ohjeessa. Hyvä niin, sillä kahdesta tunnin mittaisesta 40c pesusta huolimatta tossut jäivät hieman liian isoiksi. Ja jostain syystä toinen tossu on isompi kuin toinen! Mahtaakohan eriparisuus korjaantua kun pesee tossut seuraavan kerran?



 Alkuperäinen ohje oli Joki ja Huopanen langoille, joten lähdinkin tossujen tekoon kokeilumielessä. Eskimo lanka huopuu hyvin, mutta taitaa olla hieman paksumpaa kuin Huopanen? Minun tossuistani tuli arviolta kokoa 41-42. Jos tekisin toiset tossut Eskimosta, niin kokeilisin joko koon 7 puikoilla tai sitten jättäisin tekemättä silmukoiden lisäykset varren jälkeen.


Ihan ei priimaa tullut näistä tossuista, mutta on lämpöiset ja näin kotioloissa menee vallan mainiosti! Ja oli ainakin mukava kokeilu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti