maanantai 30. tammikuuta 2017

Karkkisukat


Näissä sukissa yhdistyy kaksi käsityömaailman "rakkautta ensi silmäyksellä" -kohtaamista: lanka (Novitan 7 veljestä Polkka) ja malli (broken seed stitch). Tuo Polkka on minun makuuni lähes täydellisen värinen. Harmaan, vaaleanpunaisen ja valkoisen yhdistelmä toimii aina. Yksiväriseksi langaksi valikoitui niin ikään 7 veljeksen musta, koska olen tekemässä itselleni neulemekkoa, jossa käytän näitä samoja lankoja. Puikot oli kokoa 3,5. Käytin pitkästä aikaa cubics-puikkoja ja voi että niillä on hyvä neuloa! 


Malli on siis broken seed stitch, johon on viime aikoina törmännyt Facebookin neulonta -ryhmissä. Ajattelin ensin, että onpa kivan näköistä, mutta varmaan liian vaikeaa tehdä. Onneksi avasin mainoslinkin Kodinkuvalehden sivuille, josta löytyi ohje. Hämmästyin mallin helppoudesta. Noilla sivuilla on myös ohjevideo, jonka avulla aloittelijakin varmasti onnistuu. Muutoin tein sukat tavalla, jolla olen sukat tottunut tekemään.


Silmukoita on 48 ja alkuun tein kymmenen kierrosta 1o1n joustinneuletta. Kantapään jälkeen tulikin ainut hankala hetki, kun en oikein ollut varma, miten kuvio jatkuisi kavennusten kanssa. Etsin netistä kuvia tällä mallilla tehdyistä sukista ja joissakin oli kuvio jatkunut koko ajan ja joissakin kuvio toistui vain sukan päällä. Päädyin jatkamaan kuviota sukan päällä ja pohjaan tein sileää neuletta. Luulen, että käyttömukavuus on näin parempi, koska kuvio ei painaudu jalkapohjaa vasten. Kärkeen tein sädekavennuksen.



Näistä tuli ihanat!
Ja neuloessa teki koko ajan mieli harmaita, mustia ja vaaleanpunaisia karkkeja :)


3 kommenttia:

  1. Tätä mallia on sukissa kyllä näkynyt viime aikoina tosi paljon, tullut joku uusi innostuksen aalto taas. (: Itse en ole vielä näitä puikoille ottanut mutta jonain päivänä kyllä, listallani ovat... Kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ottaa puikoille tämä malli, se oli mukavaa vaihtelua perussukkiin ja lopputulos on kaunis.

      Poista