lauantai 14. toukokuuta 2016

Munakennokukat


Tänään piti olla siivouspäivä. Olikin askartelupäivä. Noh, enimmät rojut sain järjesteltyä paikoilleen ja maltoin vielä imuroidakin, mutta sitten en enää pystynyt vastustamaan tyhjien munakennojen kuiskuttelua. Askarteluinnostus sai alkunsa tästä Angelika Kippin Paperidesign kirjasta.


En muista milloin viimeksi olisin askarrellut. Onneksi nyt tartuin toimeen, oli nimittäin rentouttavaa näpertelyä ja onnistumisen kokemuksista tuli huikean hyvä fiilis!

Paperidesign kirjassa oli kivoja munakennoista tehtyjä kukkia. Aloin kokeilla kukkien tekemistä ilman ideaa siitä, mihin niitä käyttäisin. Kukkien tekemiseen tarvitaan munakennoja, sakset ja liimaa.


Kukkia oli mukavaa leikellä ja kokeilla erilaisia asetelmia.
 





 
Ja kukkien keskustan koristelemisessa vain mielikuvitus on rajana. Tulisi upeita kukkia, jos kesän aikana kuivattaisi vaikkapa ruiskaunokkeja ja liimaisi niitä munakennokukkien keskustaan. Tämän päiväisiin kukkiin löytyi koristeet Ikean Dofta-pussin sisällöstä. Osa kukista sai keskustan niin ikään munakennosta tehdystä rullasta.
 


 
Kukkien valmistumisen jälkeen aloin kaivelemaan jemmalaatikkoa, josko sieltä löytyisi jotain, mihin kukat voisi kiinnittää. Laatikosta löytyi ruskealla paperilla päällystetty pahvi sekä ikivanhoja drinkkitikkuja (tiesin, että niille on vielä joskus käyttöä!!).


Drinkkitikkujen päihin liimasin kukat kuumaliimalla. Mun mielestä näistä tuli hienot!




 
Pahvin päälle liimasin kolme kukkaa ja alalaitaan pätkän pitsinauhaa. Päädyin tekemään pahvista taulun ja liimasin samaista pitsinauhaa ripustusnaruksi.  
 
  

Yksi kukka jäi yli. Palasin jemmalaatikolle ja sieltä löytyi läjä pahvikehikkoja, jotka ovat peräisin jonkun lautapelin tarvikkeista. Liimasin yhden kukan kehikon yläreunaan ja siitähän tuli ihan kiva. Tämä idea jäi toistaiseksi tähän, täytyy kehitellä vielä eteenpäin. Näistä voisi tehdä esimerkiksi kortteja.

 
Kukat jää pöydälle maljakkoon, mutta taululle joutuu etsimään uuden paikan. Kuvaamista varten taulu valtasi seinäkellon paikan. Pöydällä on muuten paperinarusta neulottu pöytäliina.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti