maanantai 30. toukokuuta 2016

Piknikkorit

Lankajemmasta löytyi kaksi kerää Novitan tuubilankaa, josta innostuin virkkaamaan koreja.


Ennen virkkaushommia koin pienen säikähdyksen, kun toisen kerän päällä pötkötteli kuollut koppakuoriainen. Pikainen Googlaus kertoi koppakuoriaisen olevan vyöihrakuoriainen (linkin takaa avautuu kuva tästä kaverista), joka saattaa vahingoittaa tekstiilejä. Tutkiskelin lankakeriä, mutta päällisin puolin niissä ei näyttänyt olevan vaurioita tai munia. Varmuuden vuoksi laitoin pakkaseen sen kerän, jonka päältä kuoriainen löytyi.


Luulen, että selvisin tällä kertaa säikähdyksellä, eikä tämä kaveri ollut ehtinyt tehdä tuhojaan. Onneksi tuubikerät oli säilytyksessä eri paikassa kuin muut langat.


Pyöreät korit tein ulkomuistista. Ohje löytyy mm. Novitalta tai Googlaamalla virkatut korit. Nämä korit on tehty koon 8 koukulla. Kyljen raidat tein siten, että virkkasin kiinteät silmukat edellisen kierroksen silmukoiden takareunaan. Korit on saman kokoisia, ylemmässä kuvassa korin yläreuna on käännetty.



Neliön mallisen korin ohjeen bongasin Molla Millsin Virkkuri - muotoja ja pintoja -kirjasta. Pienempi kori on tehty koon 7 koukulla ja isompi koukulla 10. Isompi koukku sopi paremmin tälle langalle.





Virkatun kassin idea on niin ikään Molla Millsin kirjasta. Kassin kahvana toimii pätkä vanhaa kangasvyötä.




Koreja on kiva, helppo ja nopea tehdä. Ne ovat monikäyttöisiä ja sopivat vaikka koristamaan piknikiä.


Ja piknik asusteena minulla oli virkkaamani rantapontso.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti