sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 10. luukku: Virkattu kori joulukukalle

Langankiertokujan joulukalenterista aukeaa luukku joka päivä jouluaattoon saakka. Joulukalenterin ideana on jakaa ideoita askarteluun ja muihin käsitöihin. Paljon tulee olemaan jouluaiheisia juttuja, mutta myös ideoita, joita voi toteuttaa joulun jälkeenkin. Kaikki ideat eivät ole omiani, mutta kaikki julkaisemani kuvat ovat omista tekeleistäni. Kunkin luukun kohdalla tulee olemaan linkki alkuperäiseen ohjeeseen, mikäli sellainen on ollut saatavilla.



Tykkään virkatuista koreista. Olen tehnyt niitä paljon, mutta eihän niitä yhdessä kodissa kovin montaa tarvitse.. Joulukalenterin tiimoilta pääsin taas virkkaamaan koria, sillä halusin tehdä joulukukan ruukun ympärille virkatun korin. Oli niin kivaa puuhaa pitkästä aikaa, että tein samalla pari muutakin koria :)


Virkattuihin koreihin löytyy netistä ja lehdistä lukuisia ohjeita. Esimerkiksi Lankavan sivuilta löytyy ohjeita erilaisiin koreihin. Ensimmäiset korini olen tainnut tehdä Novitan ohjeella. Aiemmin olen virkannut piknik-koreja ja pääsiäiskorin

Näihin koreihin käytin yhden kerän Tampereen kädentaito -messuilta ostamaani trikookudetta. Kude oli yllättävän hyvää virkata, se liukui hyvin koukulla ja oli kohtalaisen tasalaatuista.
Kukan alla on aiemmin joulukalenterissa esittelemäni paperinarusta virkattu pöytätabletti.

Pienempi kori karkeille ja isompi hedelmille. Tai sitten toisinpäin..






Koreista oli vaikeaa ottaa kuvia. Jouduin ottamaan kuvat kahteen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen. Edelleenkään korit eivät näytä kuvissa yhtä kauniilta kuin "livenä". Mikäli olet yhtään kiinnostunut korien virkkaamisesta, niin suosittelen kokeilemaan. 

2 kommenttia:

  1. Virkatut korit on ihania! :) Kävi itelläkin mielessä tuo ruukunsuojuksien tekeminen joulukukille, mutta ei varmaan ehdi täksi jouluksi konkretisoitua tuo ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tekee trikookuteesta, niin nämä tulee tosi nopeasti valmiiksi. Hyvin ehtii vielä ennen joulua :)

      Poista