lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 2. luukku: Isoäidinneliötakki

Langankiertokujan joulukalenterista aukeaa luukku joka päivä jouluaattoon saakka. Joulukalenterin ideana on jakaa ideoita askarteluun ja muihin käsitöihin. Paljon tulee olemaan jouluaiheisia juttuja, mutta myös ideoita, joita voi toteuttaa joulun jälkeenkin. Kaikki ideat eivät ole omiani, mutta kaikki julkaisemani kuvat ovat omista tekeleistäni. Kunkin luukun kohdalla tulee olemaan linkki alkuperäiseen ohjeeseen, mikäli sellainen on ollut saatavilla.


Isoäidinneliötakki on blogini katsotuin postaus. En ole aikoihin tehnyt uutta takkia, mutta ajattelin nostaa tämän mukaan joulukalenteriin. Luulen, että tämä voisi olla monelle mieleinen joululahja. Takki on helppo tehdä yhdestä isosta isoäidinneliöstä, joten jos nyt aloittaa, niin hyvin ehtii saada jouluksi valmista. Tai sitten tämän voi virkata ihan vaan itselleen kylmien talvipäivien varalle.

Harmaa isoäidinneliötakki tietoineen löytyy täältä. Sininen ja musta takki löytyvät täältä. Vinkkiä takin tekemiseen löytyy myös laittamalla Googleen hakusanaksi granny cocoon shrug.


Harmaa isoäidinneliötakki on tekokuitua, Cewecin Marino Softia. Lanka on säilynyt pehmeänä, mutta muoto on vähän venähtänyt. Minua se ei kuitenkaan tämän mallisessa takissa haittaa. Alkuvaiheessa takissa oli paha haju, mutta nyt se ei enää haise. Epäilen hajun tarttuneen silloisen työpaikan sisäilmasta.


Sininen takki on paksua villaa, Dropsin Big Delightia. Takilla on paljon painoa, mutta päällä se ei tunnu raskaalta. Tämä on ollut paljon käytössä ja muokkautunut mukavan muotoiseksi.

Musta takki on ollut päällä vain muutaman kerran. Minusta tämä on liian jäykkä ja se jäi myös hivenen liian lyhyeksi minun makuuni. Lanka oli 7 veljestä ja en voi sitä tähän takkiin suositella juuri jäykkyyden vuoksi. En tiedä sitten jos tekee paksulla koukulla (tähän käytin koon 4 koukkua), tulisiko sitten mukavamman tuntuinen? 
Olisin halunnut kuvata nämä takit päälläni, mutta satoi kovasti lunta juuri sinä päivänä, kun olisi ollut mahdollista lähteä ulos kuvaamaan. Aiemmista postauksista voi käydä kurkkaamassa, miltä takit näyttävät päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti